Dolgu uygulamaları genellikle yüzdeki asimetrileri düzeltmek ve zamanla azalan yağ dokusunu yerine koymak amacıyla, bazen de yüzdeki sivilce izlerinin ve ince kırışıklıkların düzeltilmesi için kullanılır.
Yaşla beraber, cildimizin elastik yapısı bozulur. Kolajen üretimi azalır. Hyaluronik asitte azalmalar meydana gelir. Bunun sonucunda, kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. Bunların tedavisinde de yüz dolgusu yapılabilir.
Dolgu enjeksiyonlarında sıklıkla tercih edilen madde hyaluronik asittir. Diğer sıklıkla kullanılan madde kalsiyum hidroksi apatittir. Dolgu uygulamasında dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri bölgeye uygun dolgu maddesinin tercih edilmesidir. Örneğin göz altına uygulanabilen madde ile yanakta tercih edilen molekül farklı olmalıdır.

Önemli!
Dolgu enjeksiyonu uygulamalarından önce kan sulandırıcı etkisi olan ilaçlar kullanılmamalıdır. İşlemin ardından gelişebilecek hafif morluklar geçicidir. Uyguma sonrası ağır spor aktivitelerine katılmak, hamam sauna gibi yüksek ısıya maruz kalmak dolgu uygulamasının kalitesini azaltabileceğinden kaçınılması gerekir. Özellikle dudak dolgusu sonrasında sıcak içecekler tüketilmemesi önem arz eder.
Dolgu maddeleri genellikle 8-12 ay kalıcılık sağlamakla birlikte kalıcılık kişiden kişiye değişebilir. Dolgu maddesi uygulamaları ile daha genç ve dinamik görünmek mümkündür.

Dolgu uygulamasına;
- Yağ pedlerinin azalması nedeniyle orta yüz dediğimiz yanaktaki çökmelerde,
- Dudak üstündeki çizgilerde,
- Ağız çevresinden aşağıya doğru inen oluklanmalarda,
- Gözaltı çökmelerinde,
- İnce ve kuru dudaklarda başvurabiliriz.